Obeležen Međunarodni dan sporta

Obeležen Međunarodni dan sporta
U saradnji Sportskog saveza grada Zrenjanina i Fakulteta za sport i turizam iz Novog Sada, juče je u Zrenjaninu obeležen 6. april, Međunarodni dan sporta. Tim povodom je u Gradskoj kući održano predavanje kom su prisustvovali brojni sportski radnici grada Zrenjanina, predstavnici sportskih klubova i predstavnici lokalne samouprave, a na početku skupa pozdravio ih je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.
Vukosava Đapić Atanacković, vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina, uručila je Fakultetu za sport i turizam plaketu Sportskog Saveza grada Zrenjanina za podršku, partnerstvo i razvoj u oblasti sporta u gradu Zrenjaninu, a koju je primio predsednik saveta i osnivač fakulteta dr Zlatko Ahmetović.
Potom su usledila predavanja prof. dr Zlatka Ahmetovića na temu „Fizička aktivnost kao elemenat strategije održivog upravljanja u lokalnoj zajednici”, dekana fakulteta prof. dr Dušana Perića na temu “ Kada je pravo vreme za šampione? “ i šefa Katedre za sport i psihologiju prof. dr Milana Nešića na temu “ Rizici u sportu“.