Potpisan Ugovor o saradnji između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Fakulteta za sport i turizam

Potpisan Ugovor o saradnji između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Fakulteta za sport i turizam

Danas, 12. aprila 2017. godine, potpisan je Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Paraolimpijskog komiteta Srbije (POKS) i Fakulteta za sport i turizam – Tims. Ozvaničenje ove saradnje predstavlja logičan sled svih prethodnih aktivnosti, pošto Fakultet dugi niz godina pruža podršku studentima sa invaliditetom, širi ideju paraolimpizma i edukuje stručnjake u oblasti sporta osoba sa invaliditetom.

Predstavnici POKS-a na ovom sastanku bili su Zoran Mićović, predsednik Komiteta, Bojan Jaćimović, generalni sekretar Komiteta i Borislava Perić-Ranković, članica Upravnog odbora Komiteta i studentkinja Fakulteta za sport i turizam. U ime Fakulteta, sastanku su prisustvovali prof. dr Zlatko Ahmetović, Predsednik saveta Fakulteta, prof. dr Dušan Perić, dekan Fakulteta i prof. dr Romana Romanov, koja je i članica klasifikatorske sekcije POKS-a.

Obe strane su istakle izuzetan značaj ovog Ugovora, koji će omogućiti da, i u formalnom smislu, potpisnici ostvare saradnju na polju izrade strateških dokumenata i realizacije projekata u cilju unapređenja i razvoja sporta osoba sa invaliditetom, kao i da obezbedi integraciju žena sa invaliditetom u oblast sporta.