Fakultet za sport i psihologiju

Nastao kao grad trgovaca i zanatlija pokraj Petrovaradinske tvrđave, Novi Sad je danas drugi po veličini grad u Srbiji i obrazovni, kulturni i privredni centar Vojvodine. Novi Sad se danas ne ponosi samo svojim starim jezgrom, parkovima, zelenim bulevarima, plažama na Dunavu i sportskim i poslovnim centrima. Novi Sad je grad mladih, kreativnih, progresivnih umetnika, naučnika, menadžera i preduzetnika čije ideje, znanja i vizije čine grad živim i uzbudljivim mestom za život, studije i rad.

Grad festivala
Novi Sad je danas domaćin gotovo dvadeset značajnih međunarodnih festivala i sajmova muzike, filma, pozorišta, kulinarstva, poljoprivrede, kao što su: EXIT, Festival uličnih svirača, Cinema City, Sterijino pozorje, Infant, Poljoprivredni sajam.

Sportska tradicija
Mnoštvo sportskih objekata, asocijacija, klubova i veliki broj sportskih manifestacija i takmičenja ukazuju na bogatu sportsku istoriju Novog Sada. Mnogi sportisti, treneri i sportski stručnjaci počinjali su i završavali svoje uspešne karijere ovde. Sjajna sportsko-rekreativna infrastruktura i bogata tradicija garant su sjajne sportske budućnosti Novog Sada.

Turistički potencijali
Zanimljiva istorijska pozicija grada između dva carstva, multietnička i multikulturna baština čine Novi Sad i Vojvodinu pogodnim tlom za razvoj turizma. Bogata kulinarska tradicija, proizvodnja vina, sačuvani seoski ambijenti i salaši, brojni manastiri, ali i prirodna bogatstva, kao i činjenica da leži na Dunavu čini Novi Sad jednom od vodećih turističkih destinacija u našoj zemlji.