Osnovne studije

Od 2001. godine kada smo nastali, naša misija je da studentima omogućimo jedinstven doživljaj studiranja. U tome nam pomaže naš mlad, ali stručan profesorski kadar, naš upečatljiv i prijatno dizajniran prostor, vrhunski opremljene učionice, biblioteka, računarski centar i sportska laboratorija, kao i naši partneri koji dolaze iz vodećih kompanija, nevladinih organizcija, sportskih klubova i različitih obrazovnih institucija u zemlji i svetu. Veliki broj bivših studenata, alumnija, koji se nalaze na nekim od vodećih mesta u svetu sporta i turizma danas su naša veza sa praksom, ali i svedočanstvo našeg uspeha.

Na Fakultetu postoje dva studijska programa:

Studentski život

Niz bitnih događaja čine sastavni deo Fakulteta za sport i turizam i služe kao prilika za susret, druženje, prezentaciju ideja, izražavanje i proslavu. Najbitniji tradicionalni događaji na tims.u su Sportski dan, Dan planete zemlje, Dan zdravlja, Svetski dan turizma i drugi.

Tribine i gostovanja

Tims. je prostor susreta teorije i prakse iz sporta, turizma i velnesa. Kao takav, on predstavlja mesto na kojem se stalno organizuju tribine, konferencije, predavanja stručnjaka iz prakse, promocije knjiga, prezentacije projekata i rezultata… Prisustvovanje ovim susretima pruža nastavnicima i studentima uvid u najaktuelnija kretanja i debate u oblasti sporta i turizma.

Sekcije

Na tims.u postoji tradicija organizovanja sekcija iz različitih oblasti: sportovi, ples, gluma, novinarstvo, fotografija, humanitarni rad i druge. Ove sekcije često imaju konkretne i vredne rezultate. Tako na tims.u postoje studentske novine tims.divan, tradicionalna humanitarna akcija tims. tvoj prijatelj, sportske ekipe… Učešće na ovim sekcijama (ili pokretanje novih sekcija) se adekvatno vrednuje kroz stipendije, preispitne obaveze i olakšice. Još bitnije je iskustvo i znanje koje studenti na njima stiču. Ono je od neprocenjive vrednosti kako za studentski tako i za budući profesionalni život diplomaca.