Fakultet za sport i psihologiju

Proslava jubileja na Fakultetu

Svečanost povodom obeležavanja godišnjice Fakulteta za sport i turizam je, u prisustvu brojnih prijatelja, gostiju, studenata i sportista, kao i predstavnika medija, održana danas 6. novembra u Amfiteatru Fakulteta. Ovaj događaj, koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, otvorio je podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, prof.dr Patrik Drid.

Okosnica događaja je bila debata na temu “Fizičko vaspitanje uz ugla sporta”  sa gospodinom Božidarom Maljkovićem, predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije, a u razgovor su se uključili i brojni gosti, vrhunski sportisti, kao i univerzitetski radnici. Tu pre svega valja spomenuti diskusiju prof. dr Zorana Miloševića, Pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, zatim univerzitetskih profesora u penziji prof. dr Ljubiše Lazarevića i prof. dr Dragana Kokovića, predstavnika Sportskog saveza Srbije, Daneta Korice, kao i naše vrsne sportiste – olimpijce Slavka Obadova i Tadije Kačara.

Zaključeno je da ovako ozbiljna, multidisciplinarna tema zahteva još dodatnog vremena za diskusiju i analizu fenomena fizičkog vaspitanja iz ugla sporta, te je ideja da se razgovori ovog tipa na Fakultetu za sport i turizam nastave i u narednom periodu.

Na svečanosti je predstavljen i “Priručnik iz fizičkog vaspitanja za osnovne škole”, grupe autora sa Fakulteta za sport i turizam, kao prvi priručnik iz te oblasti na našim prostorima.