Fakultet za sport i psihologiju

Svečana dodela diploma
Februar 2017.

Na Fakultetu za sport i turizam danas je promovisana još jedna generacija diplomiranih Menadžera u turizmu i Profesora fizičkog vaspitanja i sporta. Uz kratku besedu o Rastku Nemanjiću i himnu Svetom Savi, obeležili smo i Savindan, školsku slavu koja se proslavlja u čast Svetog Save – utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa.

Kviz znanja
Decembar 2016.

Na Fakultetu za sport i turizam održan je peti po redu studentski Kviz znanja. Osim studenta sa studijskog programa Fizičko vaspitanje i sport, u kvizu su učestvovali i studenti sa Turizma i Sportske psihologije. Iz oblasti sporta najbolji plasman osvojila je ekipa koju su činili studenti prve godine: Nemanja Vajs, Vlaškalić Zorana i Danilović Marko, a iz oblasti turizma najuspešnija ekipa bili su studenti četvrte godine: Luka Odadžić, Mihajlo Mihajlović i Bilić Nikola.

Kulturna baština Kosova i Metohije
Decembar 2016.

Fakultet za sport i turizam u ponedeljak, 12. decembra 2016. godine, ugostio je KUD „Kopaonik” iz Leposavića. Tom prilikom je priređen program kojim se ukazalo na značaj očuvanja tradicionalnog stvaralaštva i kulturnog identiteta srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Svi prisutni dočekani su, u duhu tradicije i običaja našeg naroda sa Kosova i Metohije, uz pogaču i so. Tokom prvog dela večeri, u amfitetru Fakulteta, prisutni gosti su mogli da se kroz video prezentaciju upoznaju sa bogatom riznicom narodnih nošnji Kosova i Metohije, kao i da uživaju u zvucima tradicionalnih pesama iz tog kraja. Kratak uvod načinio je MSc Vuko Lakušić, student Doktorskih studija na Fakultetu za sport i turizam. U okviru drugog dela programa, u holu Fakulteta upriličena je prezentacija narodnih igara i pesama ovog kraja, u izvođenju igrača Folklornog ansambla „Vila” iz Novog Sada i Kulturno umetničkog društva „Kopaonik” iz Leposavića. O izloženim eksponatima, koje su činile narodne nošnje i prikladni tekstovi o Kosovu i Metohiji, sve prisutne upoznao je gospodin Đorđe Lakušić, umetnički rukovodilac KUD „Kopaonik” iz Leposavića. U prijatnoj atmosferi, uz pesmu i igru prisutni su uživali i u raznovrsnim gastronomskim specijalitetima pripremljenim na tradicionalan način, čime je zaokružen ukupan doživljaj ovog jedinstvenog kraja Srbije.

Dijagnostika u karate sportu
Decembar 2016.

U subotu 03. decembra, u organizaciji Karate saveza Vojvodine i Fakulteta za sport i turizam, održan je 17. međunarodni naučno-stručni simpozijum “Nauka i karate sport”. Tema ovogodišnjeg skupa bila je “Dijagnostika u karate sportu”.

Promocija knjige “Zaveštanje Ranka Žeravice”
Novembar 2016.

Na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, održana je promocija knjige “Zaveštanje Ranka Žeravice” autora Milutina Lute Pavlovića. Na Promociji su, osim Autora, govorili i: Božidar Maljković, Janko Lukovski i Zlatko Ahmetović. Promociji su takođe prisustvovali brojni treneri i košarkaški stručnjaci, nastavnici Fakulteta i studenti.