Fakultet za sport i psihologiju

Tims.ov prolećni konkurs

Ovog proleća, nagrađujemo najkreativnije radove na temu sporta, turizma i psihologije. Pripremili smo tri uzbudljiva zadatka, po jedan za svaku od tema. Upoznajte se sa uputstvima i pošaljite nam svoje radove do 10. maja!

SPORT
Mala smotra sportskog filma: ,,Ja mogu”

Rezultati u sportu ne dolaze lako već iza njih stoje godine vrednog rada. Ipak, umeće koje se izgradi s pravom oduševljava saigrače, protivnike i publiku.
Pošaljite nam vašu kratku video priču o tome kako ste u svom sportu ostvarili ono što ste mislili da je nemoguće.
Filmove možete snimiti bilo kojim uređajem u maksimalnoj dužini do 100 sekundi. Snimak postavite na platformu Vimeo ili YouTube, a link za deljenje snimka nam pošaljite mejlom na: konkurs@tims.edu.rs.

TURIZAM
Foto-priča sa putovanja: ,,Nikada neću zaboraviti”
Putovanja menjaju našu svakodnevicu i čine je uzbudljivijom. Nezaobilazni saputnik na putovanjima postao nam je fotoaparat kojim beležimo sve zanimljive predele i situacije.
Pošaljite nam kratku foto-priču koja vas podseća na trenutke koje ne želite da zaboravite. Foto-priča može se sastojati od najviše 10 fotografija, koje može pratiti i tekst, dužine do 100 reči.
Fotografije i prateće tekstove nam pošaljite u bilo kom formatu, u bilo kojoj veličini i rezoluciji. Ukoliko veličina fajla prelazi maksimalan kapacitet mejl servisa, rad možete postaviti na neki od filesharing sajtova (Dropbox ili sl.) i dostaviti nam link za preuzimanje na: konkurs@tims.edu.rs.

PSIHOLOGIJA
Plakat: ,,Ja psiholog”
Psihologija kao nauka o čoveku predstavlja jedno od najpopularnijih zanimanja, želja da se upiše i studira psihologija prisutna je među brojnim tinejdžerima, a iskustvo pokazuje da psihologija izaziva interesovanja ljudi različitih profesija i životne dobi. Odgovor na pitanje “Ko je psiholog?” očekujemo od vas.
Pošaljite nam plakat kojim ćete nam prikazati zanimanje psihologa onako kako ga vi vidite. Plakat možete da nacrtate, izlepite, slikate, sastavljate kao kolaž, obrađujete ili u potpunosti izradite u Fotošopu ili sličnom softveru. Za koju god tehniku se odlučite, pošaljite nam fotografiju, skeniranu sliku ili izvezen digitalni prikaz u što većoj rezoluciji na: konkurs@tims.edu.rs.

PRAVILA I USLOVI UČEŠĆA
Pravo učešća na konkursu imaju svi srednjoškolci i studenti. Status studneta ili učenika potvrđuje se slanjem skenirane prve stranice indeksa ili đačke knjižice. Radovi se šalju za jednu od tri gore navedene teme. Autor ili grupa autora može da dostavi jedan rad. Radovi koji su uvredljivog karaktera biće isključeni iz daljeg takmičenja, o čemu će autor ili grupa autora rada biti obavešten.

Radovi se šalju u adekvatnom formatu (u zavisnosti od teme), najkasnije do 10. maja u 23:59 na adresu konkurs@tims.edu.rs. 12. maja svi radovi se objavljuju na Fejsbuk stranici fakulteta:https://www.facebook.com/tims.fakultet/. Istovremeno svi autori dobijaju link za svoj rad na mejl adresu sa koje je rad poslat i od tog trenutka počinje glasanje publike i žirija.
Za radove se glasa odabirom opcije “Like” u roku od 10 dana. Glasovi se prebrojavaju 22. maja u 23.59 kada se završava glasanje. Rad koji sakupi najviše “lajkova” u okviru svoje teme dobija nagradu publike. Narednog dana, 23. maja, biće objavljeni i rezultati žirija.

Najbolje ocenjeni radovi u sve tri kategorije dobijaju vredne nagrade.
U svakoj od tri teme, dodeljuju se sledeće nagrade:
Nagrada publike
mesto: vaučer u vrednosti od 12000 dinara za putovanje

Nagrade žirija
I mesto: timsov promo paket + vaučer u vrednosti od 6000 dinara
II mesto: timsov promo paket + Procena fizičke forme povezane sa zdravljem/ 2 meseca rekreacije
III mesto: timsov promo paket