Fakultet za sport i psihologiju

Božidaru Maljkoviću dodeljen počasni doktorat

U sklopu  obeležavanja 20. godišnjice Fakulteta za sport i psihologiju TIMS Novi Sad, u petak 28. juna 2024. predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković promovisan je u počasnog doktora našeg Fakulteta i Univerziteta Educons. Gospodinu Maljkoviću diplomu je uručio rektor Univerziteta Educons, prof.dr Aleksandar Andrejević.

Tom prilikom gospodin Maljković govorio je na temu: Olimpijske igre Pariz, rizici i očekivanja i ukazao na specifične društvene i političke  okolnosti u kojima se Igre ove godine odvijaju, kao i na društveni kontekst i mogućnosti naših sportista na predstojećim Olimpijskim igrama.

U društvu brojnih istaknutih olimpijaca i drugih vrhunskih sportista, kao i sportskih stručnjaka i članova saveza, u prijateljskoj atmosferi pokrenuta su brojna pitanja važna za razvoj sporta i fizičke kulture kod nas.

Gospodin Maljković je pohvalio mnoge naše sportiste, a posebno je naznačio sportski potencijal Adriane Vilagoš, inače studentkinje našeg Fakulteta koja je takođe prisustvovala današnjem događaju.

Ovaj događaj predstavlja krunu dugogodišnje saradnje i prijateljstva Bože Maljkovića i TIMS/a.