Kursevi

Brz razvoj tehnologije, stalne društvene promene i turbulentni uslovi poslovanja zahtevaju permanentno,doživotno obrazovanje. Značaj kratkih praktičnih kurseva nikada nije bio veći. Na tims.u, vam nudimo širok spektar kurseva i seminara iz oblasti turizma, sporta, fizičkog vežbanja i psihologije. Ovde vam predstavljamo samo neke od njih.

Stručno osposobljavanje kadrova u sportu

Programi stručnog osposobljavanja okrenuti su najboljoj praksi i tradiciji trenerskih škola u našoj zemlji i inostranstvu. Programi su usklađeni sa Zakonom o sportu Republike Srbije (Sl. glasnik RS br. 10/2016. Od08.02.2016.), Pravilnikom o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja (Sl. glasnik RS br. 7/2013 od 23.01.2013.) i Pravilnikom o stručnom osposobljavanju za obavljanje određenih stručnih poslova u sportu (“Sl. glasnik RS”, br. 8/2013), a na našem Fakultetu se organizuju za trenere, instruktore, voditelje sportske rekreacije, sudije u sportu, spasioce na vodi i sportske vodiče.

Osposobljavanje trenera i sportskih sudija vrši se u sledećim sportskim granama: karateu, savateu, streličarstvu, tenisu, orijentiringu, planinarstvu, odbojci, stonom tenisu, džudou, šahu, vaterpolu, kajaku i kanuu, atletici, boksu, kik-boksu, plivanju, praktičnom streljaštvu,  konjičkom sportu, košarci, fitnesu i powerliftingu, koje su u skladu sa Pravilnikom o sportskim granama, a koje su priznate u Republici Srbiji.

Uspešan završetak navedenih programa osposobljavanja podrazumeva dobijanje odgovarajućih sertifikata – uverenja kojima se ostvaruje pravo na dobijanje dozvole za rad u skladu sa Pravilnikom o dozvoli za rad sportskih stručnjaka (Sl. glasnik RS broj 7/2013).

 

Rešenje kojim se odobrava obavljanje poslova stručnog osposobljavanja u sportu možete pronaći na linku ispod:

REŠENJE 2021