Fakultet za sport i psihologiju

Ivan Đoković – gost na Fakultetu za sport i turizam

Potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, gospodin Ivan Đoković, gostovao je u utorak, 28. marta 2017. godine na Fakultetu za sport i turizam i, u prepunom Amfiteatru Fakulteta, govorio na temu „Strateški pravci razvoja turizma u AP Vojvodini”.

Studenti, saradnici, prijatelji i brojni gosti Fakulteta, bili su u prilici da čuju detalje o aktuelnoj turističkoj ponudi u Vojvodini, da se upoznaju sa tekućim problemima i potencijalnim rešenjima, kao i da saznaju nešto više o budućim planovima u oblasti razvoja turizma. Živa diskusija i brojna pitanja zainteresovanih studenata i doktoranada doprinela su utisku da je ovaj događaj u potpunosti opravdan jer je „dužnost javnog sektora da se predstavi akademskoj zajednici”, kako je  istakao potpredsednik Đoković.

U brojnim zaključcima sa ovog predavanja se navodi i to, da kao relativno „nova“ destinacija ovog dela Evrope, Srbija, sa Vojvodinom s pravom može očekivati da u skorijoj budućnosti pobudi veće interesovanje i povećanu tražnju turista iz razvijenih zemalja. Stoga je neophodno iskoristiti ponuđenu šansu i pravilno i ravnomerno ulagati, a buduće aktivnosti moraju biti usmerene ka očuvanju postojećih resursa, uz razvoj visokokvalitetnih, autentičnih i održivih turističkih proizvoda. U tom smislu, turizam mora postati jedan od prioriteta srpske ekonomije, prevashodno kroz razvoj savremenog i raznovrsnog turističkog smeštaja, ulaganja u saobraćajnu i uslužnu infrastrukturu, ali i kroz negovanje visokoprofesionalnog i proaktivnog odnosa prema gostu.