Fakultet za sport i psihologiju

Rezultat kao mera vrednosti

Tribina pod nazivom Rezultat kao mera vrednosti, posvećena paraolimpijki Borislavi Perić Ranković i njenim dostignućima, održana je danas na Fakultetu za sport i turizam. Tom prilikom, naša proslavljena paraolimpijka, istakla je da joj je bavljenje sportom nakon nesreće, između ostalog, pomoglo da povrati samopouzdanje i ostvari visoko samopoštovanje. Takođe je istakla, da se neće zaustaviti na, do sada osvojene 22 medalje, već da joj je cilj da sustigne selektora Zlatka Keslera, koji je osvojio ukupno 26 odličja.
Publiku na Tribini pozdravili su domaćini Prof. dr Zlatko Ahmetović i Prof. dr Romanov Romana, a obratili su se i prijatelji naše kuće, Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Prof.dr Zoran Milošević, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović, kao i nekadašnji olimpijci Vladimir Batez, Tadija Kačar, Zoran Pančić, Vasa Mijić i Slobodan Boškan, koji su takođe ukazali na vrednosti koje su im sportski rezultati doneli i van terena i nakon završetka sportske karijere.
Ova Tribina je realizovana i u cilju podrške ljudskim pravima osoba sa invaliditetom, kao i podsećanja na značaj njihove ravnopravne uključenosti u život zajednice, povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.