Fakultet za sport i psihologiju

TIMS NA SOŠOV-u

Osma po redu Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine, održana je od 17. do 20. maja u Novom Sadu. Do sada najmasovnije školsko sportsko takmičenje, okupilo je više od 4.500 učesnika, učenica i učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine. Ova manifestacija je pored sportsko- takmičarskih sadržaja, obilovala i brojnim dodatnim aktivnostima u čijoj organizaciji i realizaciji su i zaposleni sa Fakulteta za sport i turizam aktivno učestvovali. Plivači srednjih škola i njihovi nastavnici bili su gosti Fakulteta, gde je, u Amfiteatru, upriličena tribina pod nazivom „Plivanje – fenomen”. O nekim manje poznatim činjenicama i zanimljivostima vezanim za plivanje, učesnicima SOŠOV-a je govorio Prof. dr Zlatko Ahmetović, predsednik saveta Fakulteta i dugogodišnji sportski radnik.

U subotu 19. maja je, u OŠ „Jožef Atila” u Novom Sadu, za mlade gimnastičare i gimnastičarke realizovan Javni čas plesa, na kome su prisutni učenici različitih uzrasta, uz muziku, u okviru koreografija primerenih njihovom uzrastu, uvežbavali plesne korake. Pored Msc Tatjane Jezdimirović, sjajnoj atmosferi su doprineli i studenti volonteri našeg Fakulteta.

U nedelju, poslednjeg dana SOŠOV-a je, kao završna aktivnost, u Amfiteatru SPENS-a realizovan Kviz znanja iz oblasti sporta gde su se takmičili đaci reporteri. Organizatori Kviza su, sa posebnim zadovoljstvom, konstatovali da su, bez obzira na uzrast (u Kvizu se takmičila čak i jedna osnovnoškolska ekipa), učesnici pokazali izvanredno znanje!