Fakultet za sport i psihologiju

Tims. sa ženskom vaterpolo reprezentacijom Srbije

U petak, 29.juna 2018. godine, naše kolege, doc. dr Jelena Sokić i MSc Jovan Plećaš, uz svesrdnu podršku i u dogovoru sa Vaterpolo savezom Srbije, posetili su ekipu ženske reprezentacije koja je boravila na pripremama u Bečeju. Do ove posete došlo je na inicijativu kolege, prof. dr Bojana Međedovića, koji je, u ulozi kondicionog trenera, član stručnog štaba. Reprezentacija u ovom periodu realizuje pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se održati od 14. jula u Barseloni.

Povod za ovu posetu bila je psihološka radionica u kojoj su učestvovale igračice seniorske i juniorske ekipe, a koju je održala koleginica Sokić. Cilj radionice bio je upoznavanje sa tehnikama održavanja fokusa i koncentracije, kao značajnim psihološkim faktorima koji doprinose uspešnom sportskom nastupu. Učesnicama su bile prikazane tehnike zasnovane na imaginaciji, koje se koriste za postizanje optimalnog uzbuđenja organizma i omogućavaju bolji fokus tokom odlučujućih situacija za vreme utakmice.

Ova radionica, prva je od nekoliko dogovorenih u kojima će učestvovati devojke iz vaterpolo reprezentacije.  U narednom periodu, planirana je realizacija  niza radionica iz oblasti komuniciranja i komunikacionih stilova u timskim sportovima, koju će voditi prof. dr Violeta Zubanov.

Našoj ženskoj vaterpolo reprezentaciji želimo puno uspeha na predstojećem takmičenju!