Fakultet za sport i psihologiju

Uloga sportskog psihologa

U sklopu nastave na predmetu Upravljanje procesima komunikacije sa potrošačima, studenti II godine psihologije su prisustvovali rukometnoj utakmici Ženskog rukometnog kluba Minaqua iz Novog Sada i Ženskog rukometnog kluba Halas Jožef iz Ade.

U sportskom centru Slana Bara na novosadskoj Klisi, studentima su dobrodošlicu poželeli članovi uprave Kluba, a saradnica na Fakultetu i sportska direktorka ŽRK Minaqua  dr Slađana Grujić je omogućila realizaciju ove radne posete.

Da je spona sporta i psihologije preduslov uspeha i dobrih rezultata, potvrdila je u razgovoru sa studentima sportski psiholog Kluba, Msc Jovana Trbojević. U diskusiji tokom i nakon utakmice, kao i na poluvremenu, studenti su kroz razgovor sa Msc Trbojević bili u prilici da analiziraju komunikacionu ulogu psihologa u sportu, prepoznaju sve aspekte komuniciranja tokom utakmice, kao i da obogate svoja dosadašnja znanja vezana za fenomen komuniciranja.

Vrlo inspirisani i zadovoljni ovom posetom, studenti su izrazili želju da se ovakve aktivnosti kroz koje mogu da steknu vrlo konkretna znanja i kasnije ih primenjuju, nastave.