Fakultet za sport i psihologiju

Stručni seminar – Stonoteniski savez Srbije – 5.3.2021. Novi Sad

U petak 05.03.2021. na Fakultetu za sport i turizam, uz poštovanje svih epidemioloških mera, održan je stručni seminar za trenere Stonoteniskog Saveza Srbije u saradnji sa Stonoteniskim Savezom Srbije. Kako zbog već spomenutih mera, svi zainteresovani nisu mogli da prisustvuju seminaru, snimljene materijale činimo dostupnim na ovaj način.

Ovo je za ovu godinu prvi seminar od tri planirana sa temama vezanim za edukaciju stonoteniskih trenera. Seminar je otvorila Smiljka Radivojčević – generalni sekretar STSS, a potom je sve prisutne pozdravio predsednik saveta Fakulteta Prof. dr Zlatko Ahmetović.

Fakultet za sport i turizam od svog osnivanja ima misiju edukacije trenerskog kadra u svim sportovima, a posebno stonog tenisa kroz svoje akademske studije i kroz proces neformalnog obrazovanja, te je na našem fakultetu uspešno studirao veliki broj naših stonoteniskih stručnjaka i stonoteniskih radnika, kao što su aktuelni selektori Miloš Đukić i Slobodan Stojanov, naš proslavljeni reprezentativac i bivši selektor Slobodan Grujić, bivši selektor Boris Vukelić, Vladimir Smiljić, Aleksandar Radišić, stonoteniski radnik Laslo Kormanjoš, a trenutno studiraju Marko Popović, paraolimpijska šampionka Borislava Perić-Ranković, Nikolet Oroš i crnogorski reprezentativac i paraolimpijac Filip Radović. Pored njih iškolovan je i veliki broj operativnih trenera u našoj zemlji, ali i u inostranstvu.

Stručni seminar je imao za cilj edukaciju trenera, ali i ukazivanje na potrebu stalnog usavršavanja i unapređenja stonoteniskog sporta u našoij zemlji.

Predavači na ovom skupu bili su Prof. dr Zoran Đokić, Nada Banjac i bivši svetski prvak, jedan od najuspešnijih stonotenisera Zoran Kalinić.

Teme su bile posvećene, osnovama strategije razvoja stonog tenisa, radu sa početnicima, i ulozi i značaju servisa u savremenom stonom tenisu.

Linkovi za pregled predavanja nalaze se u nastavku:

 

Prezentacije predavača možete preuzi u PDF formatu putem linkova u nastavku:

1_ZORAN_DJOKIC_SEMINAR STSS NOVI SAD_MART 2021 (PDF)
2_NADA BANJAC – RAD SA POCETNICIMA I MLADJIM UZRASTOM (PDF)
3_ZORAN_KALINIC_ZORAN_DJOKIC_SERVIS U STONOM TENISU (PDF)